Het oefenduel NAC Breda - RKC Waalwijk op de open dag van NAC Breda.
Het oefenduel NAC Breda - RKC Waalwijk op de open dag van NAC Breda. Peter Visser

Ronnie Stam hangt voetbalschoenen in de wilgen

NAC

BREDA - Ronnie Stam levert zijn contract bij NAC Breda onvoorwaardelijk in. Dat meldt de club. 

De verdediger/middenvelder stond nog twee jaar onder contract, maar heeft tegenover NAC de intentie uitgesproken een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten. 

Stam keerde afgelopen seizoen terug na succesvolle periodes bij FC Twente en Wigan. In totaal kwam hij afgelopen seizoen 29 wedstrijden in actie. In totaal speelde hij 151 competitiewedstrijden voor de Bredase club.
“Ik heb lang nagedacht over deze keuze", vertelt Stam tegen NAC.nl, "maar het is fysiek beter om nu een punt achter mijn loopbaan te zetten. Het feit dat NAC niet is gepromoveerd en weer volledig in heropbouw is heeft die keuze wel vergemakkelijkt.”

De 32-jarige Stam begon op achtjarige leeftijd bij NAC, waar hij in 2003 tegen AZ zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Zijn carrière voerde hem langs FC Twente, waar hij in 2010 kampioen werd, en langs Wigan Athletic, waar hij de FA Cup won. Hij speelde ook nog voor Standard Luik. 

Technisch-directeur Hans Smulders roemt Stam: “Ronnie heeft ervaring op het allerhoogste niveau. Hij heeft alles opzij gezet om NAC weer naar de eredivisie te brengen. Met zijn topsportmentaliteit en onverzettelijkheid is hij van onschatbare geweest op het veld. Hij heeft tot aan de laatste wedstrijd alles voor NAC gegeven.”

De beslissing van Stam geeft NAC naar verwachting weer meer financiële ruimte voor komend seizoen.