Selectie NAC 2015/2016
Selectie NAC 2015/2016 Peter Visser

Eerste profcontract voor Grad Damen bij NAC

NAC

BREDA - Grad Damen (18) heeft zijn eerste profcontract te pakken. De middenvelder tekent een contract voor twee jaar.  Ook de jonge doelman Sven van der Maaten tekende een contract voor die periode.

Van der Maaten stond sinds vorig seizoen al onder contract bij NAC. Damen komt uit de jeugdopleiding van NAC. De Bredanaar begon met voetballen bij SAB en stapte in 2006 over naar NAC. Hij doorliep de jeugdelftallen van NAC en maakte vorig seizoen zijn debuut voor het eerste elftal als invaller voor Ronnie Stam in het thuisduel tegen Sparta (4-0 winst). Uiteindelijk kwam hij zes duels in actie, waaronder twee basisplaatsen tegen Fortuna Sittard en VVV-Venlo. Tegen Fortuna maakte hij bovendien zijn eerste treffer.

Van der Maaten begint aan zijn vierde seizoen in Breda. In 2013 kwam hij over van Vitesse en maakte hij twee seizoenen lang zijn minuten voor de beloften van NAC, voordat hij in 2015 definitief werd overgeheveld naar de eerste selectie. Hij diende vorig seizoen als derde keeper en kwam regelmatig in actie voor de reserves van NAC op maandagavond.