Koper aan de muur, lichte stoelen, blanke houten tafels.
Koper aan de muur, lichte stoelen, blanke houten tafels.

Gastrobar FLOOR: Verrassend eten uit de streek

Advertorial

(advertorial) - Koperwerk, lichte houten tafels, planten en een vleugje industrieel. Bij Gastrobar FLOOR staat de inrichting als een huis. De kaart is eveneens verrassend.

Gastrobar FLOOR aan de Grote Markt is de afgelopen week flink verbouwd. Maar waar het uiteindelijk om draait bij een restaurant is om wat er op tafel komt. En dat komt voor een groot deel uit de regio.

“Daar hebben we bewust voor gekozen”, vertelt eigenaar Tom van der Linden. “Streekgebonden producten van leveranciers uit de omgeving. Nu werken we bijvoorbeeld met Brabants rund, serveren we Bredase aardbeien en hebben we buffelmozzarella en feta uit Limburg.” Ook de dranken worden bewust geselecteerd, zoals biologische frisdranken/sappen en speciaal bieren uit Breda en omgeving.

Gastrobar FLOOR wordt deze vrijdag officieel geopend door VVV-directrice Marlice Dreessen, om 17.00 uur. Daarna zijn de eetgasten uiteraard gewoon welkom. De afgelopen week was Gastrobar FLOOR al toegankelijk voor publiek. Van der Linden merkt dat gasten de nieuwe aanpak op prijs stellen. “Mensen zijn bewuster bezig met waar het eten vandaan komt. Dat het product niet van heinde en verre wordt geïmporteerd, sluit aan bij het duurzame concept”

Van der Linden is duidelijk dat één ding voorop staat: “Het zijn mooie producten.” Daar worden kleine smaakvolle gerechtjes van gemaakt, “Kleiner dan een normaal portie, zodat je verschillende gerechtjes kunt nemen”, licht hij toe.

Op die manier kunnen mensen die komen borrelen aan de bar of in een van de zitjes op ongedwongen wijze een maaltijd samenstellen. Wie een volledige maaltijd wil, kan ook kiezen voor een vier-, vijf- of zesgangenmenu. “Op die manier heb je vanaf dertig euro een compleet diner.”

Gastrobar Floor
Direct reserveren
Grote Markt 39 – 41
4811 XP BREDA
Tel: 076-5140629
info@gastrobarfloor.nl