Afbeelding

Pokémon vangen in de stad tijdens Poké Tour Breda

Algemeen

BREDA – Het is dé rage van dit moment: Pokémon Go. Het spel voor je smartphone laat jongensdromen uitkomen: Een echte Pokémon trainer worden. Dinsdagavond is er in Breda zelfs een heuse Poké Tour georganiseerd. “ We gaan steeds een uur in de stad lopen op zoek naar Pokémon en vervolgens spreken we af in een café”, aldus Marc Langeweg, een van de organisatoren.

Bij het revolutionaire spel loop je met je smartphone over straat en zie je overal Pokémon lopen. Pokémon is een animatieserie uit de jaren ’90 waarin een jongen op avontuur gaat om de beste Pokémon trainer allertijden te worden. “Je ziet dus ook vooral mannen van rond de 25 het spel spelen” zegt Langeweg. “Het slaat zo aan omdat het een enorme rage was destijds. Het was een jongensdroom van bijna iedereen om Pokémon trainer te zijn.” Daarnaast is de App revolutionair, vindt Langeweg. “Je loopt dus letterlijk door je stad en vindt overal nieuwe dingen. Je moet echt in beweging komen om verder te komen in het spel.”

Het spel is nu nog alleen maar te downloaden in Nieuw-Zeeland en Australië, maar via een omweg kan het spel ook in Nederland gespeeld worden. “Eind vorige week was het te downloaden en liep ik na mijn werk om 05:00 uur door het Valkenberg. Ik zei tegen een vriend: “Kijk, daar zit een Jigglypuff.” Twintig meter achter ons hoorde ik: “Dan moet je bij het derde bordje naar rechts.” Waren er gewoon meer mensen aan het spelen, bizar!”

Dinsdag kan iedereen die mee  wil zich om 20:00 uur verzamelen bij Café Dunne. “Daar drinken we dan een biertje om vervolgens een uur op zoek te gaan naar Pokémon.” Na een uur zoeken is er steeds een verplichte pauze bij een cafe. Walkabout Eetcafe, Walkabout Feestcafe, Café de Kater en Café Dunne zijn de andere stops. “Aan het eind van de avond zijn er prijzen voor de mensen met de sterkste Pokémon, de meest zeldzame Pokémon en degene die de Gym Leider heeft verslagen die op de plaats van de Corenmaet zit.”

Het idee ontstaat na een paar biertjes. “Sjoerd van Herrenveld en Camiel Naus kwamen met het idee om samen een rondje te lopen door de stad. Dat loopt nu een beetje uit de hand. “Op het Facebook-evenement hebben al meer dan 40 mensen zich aangemeld en meer dan 200 zijn geïnteresseerd. “We zeggen tegen iedereen dat ze op de veiligheid moeten letten en zich netjes gedragen. We zijn ten slotte volwassenen.”