Afbeelding
Tessa Gorissen

Bredaas bedrijf lokt mensen met Pokémon Go; Pocket Monsters op grasmat NAC

Algemeen

BREDA - Hoe vind je als Bredaas bedrijf nieuw personeel? Je speelt in op de rage rond Pokémon Go en de aandacht is verzekerd. 

Precies dat deed het Bredase bedrijf Into. De telecomspecialist trok veel bekijks. Het bedrijf had zaterdagmiddag bij het NAC stadion voor drie uur een zogenoemde Lure aanstaan, waarmee je speciale Pokémon kan lokken. Ook werd er een iPhone 5 verloot. 

Van 12.00 uur tot 15.00 uur konden vele Pokémonfans speciale, weinig voorkomende Pocket Monsters proberen te vangen. Op de actie kwamen ruim tweehonderd mensen af. “Het leek rustig, omdat mensen af en aan lopen. Maar dit hoort nu eenmaal bij het spel”, vertelt Petra Eikenboom, organisator en medewerker van Into, die deze middag ook tot verrassing van haar collega’s organiseerde. 

 “Voor ons was het een kans om mensen kennis te laten maken met ons”, vertelt Eikenboom. Daarnaast was de actie ook bedoeld als uitprobeersel voor de open dag van NAC volgend weekend. “Bezoekers van de banenmarkt en de open dag kunnen hierdoor ook in het stadion op jacht.” Volgens fans zitten er veel speciale Pocket Monsters op de grasmat.

Aan het eind van de middag verlootte de telecomaanbieder ook nog een gloednieuwe iPhone 5. De winnaar hiervan staat aan het eind van de dag op Facebook. Daarnaast is er ook een reservewinnaar getrokken. Eikenboom is tevreden met de opkomst. “Mensen kwamen ons zelfs bedanken voor het leuke evenement. Hier doe je het voor.”