Breda in de nacht, januari 2016.
Breda in de nacht, januari 2016. Wijnand Nijs

Drie mannen aangehouden voor mishandeling; slachtoffer spoorloos

Politie

BREDA - De politie heeft drie mannen aangehouden omdat ze in de nacht van zaterdag op zondag op de Havermarkt iemand mishandelden. Het slachtoffer raakte daarbij bewusteloos, maar wist desondanks later te ontkomen. De politie is op zoek naar hem.

Om 3.35 uur zag een agent die cameratoezicht hield, dat een man mishandeld werd door een groepje van drie mannen. Hij zag dat ze zijn keel dichtknepen. Daarbij leek het erop dat het slachtoffer bewusteloos raakte. Het drietal rende weg.

Toegesnelde agenten wisten vrij snel twee van de daders aan te houden in de omgeving. "Op dat moment staat het slachtoffer weer op en verdwijnt in de menigte voordat de agenten hem kunnen spreken", meldt de politie. De derde verdachte wist te ontvluchten. De twee verdachten van 21 jaar uit Meer en Rijsbergen worden naar het bureau gebracht. Een onderzoek bracht de politie naar de derde verdachte, een 27-jarige Zundertenaar, die maandagmorgen door de politie uit zijn bed werd gehaald. 

"Ondanks het feit dat het drietal voor openlijk geweld vervolgd kan worden door de camerabeelden wil de politie toch graag in contact komen met het slachtoffer", laat de politie weten.