Breda in de nacht, januari 2016.
Breda in de nacht, januari 2016. Wijnand Nijs

Getuige filmt met mobiele telefoon vermoedelijke zakkenroller

Politie

BREDA -  Op aanwijzing van een getuige op de Vismarktstraat is in de nacht van woensdag op donderdag rond 00.05 uur een 34-jarige Roemeen aangehouden. De man wordt verdacht van een diefstalpoging. Een terrasbezoeker filmde hoe hij op het terras van een café aan de jas van een 21-jarige Bredase zat die over een stoel hing.

De verdachte zat met een jas over zijn arm op het terras van een café. Drie getuigen zagen dat de verdachte dicht tegen een vrouw, een 21-jarige Bredase, ging zitten. Een van hen maakte met zijn mobiele telefoon een filmpje. Daarop is te zien dat de verdachte aan de jas voelt en op meerdere plekken aftast. Het slachtoffer deed aangifte. Ze vertelde dat ze de man al verdacht vond. Ze had wel gevoeld dat hij aan haar stoel zat. Ze hield daarom bewust haar telefoon vast. Ze had niet gemerkt dat die man aan haar jas zat die over de rugleuning van haar stoel hing. Er is niets gestolen.

Ook in het café zelf zou hij zich volgens een bezoeker verdacht hebben gedragen. Hij ontkende donderdag middels een tolk de diefstalpoging.