Afbeelding
Breda Breepark Challenge

Bavelse Berg decor voor wielerevenement 'Breda Breepark Challenge'

Algemeen Breepark

BREDA - De Bavelse Berg wordt zondag 11 september locatie voor de eerste editie van het wielerevenement Breda Breepark Challenge. Het programma biedt naast een wielerklassieker voor de jeugdrenners, onderdelen als een wedstrijd voor mountainbikers, een klimtijdrit op de Bavelse Berg en een dikke bandenrace.

Voor de jeugdrenners, aangesloten bij wielerbond KNWU, zijn er in de jeugdklassieker diverse bergsprints. De finish bovenop de Bavelse Berg biedt het parcours volgens de organisatie een mooie uitdaging, aangezien er stijgingspercentages tot 12% tussen zitten en de beklimming zo'n 600 meter lang is. 

De wedstrijd is expliciet bedoeld voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. Voormalig wielrenner en initiatiefnemer Servais Knaven: “Ik kwam op het idee om dit te organiseren toen ik mijn kinderen zag fietsen,” zo vertelt hij. Hij wil de angst die kinderen tijdens het fietsen kunnen ervaren wegnemen. De wedstrijd is voor verschillende jeugdcategorieën en start voor elke leeftijdscategorie ergens anders. Hoe jonger de leeftijd, hoe dichter bij de berg er gestart wordt.  Voor alle categorieën is de start om 13.00 uur.

Ook wordt de Bavelse Berg gebruikt voor een Mountainbike-parcours. De Bavelse Berg Cup is een MTB-wedstrijd die meetelt voor de MTB-cup Zuid Holland. Het is tevens de laatste wedstrijd van deze reeks. Daarnaast is er een klimtijdrit, de 'Decathlon Bavelse Berg Climb'. Deze is in totaal 1,6 km lang met vlakke aanloop van 1 km en een klim van 600 meter. Deelname aan de klimtijdrit staat open voor iedereen en is tussen 10.00u en 12.00u.

De 'Decathlon Dikke Banden Race' voor de allerkleinsten. Een spannende wedstrijd voor kinderen, waarbij ze op hun eigen fiets rondjes rijden van 240 meter op een afgesloten terrein bij Decathlon en het opnemen tegen leeftijdsgenoten.

De organisatie schenkt een deel van het inschrijfgeld van de wielerwedstrijd aan stichting ALS.