Achilles-NAC.
Achilles-NAC. Thijs Kroezen

NAC alleen aan kop na winst op Achilles'29

BREDA – NAC staat na een 1-2 overwinning op Achilles ’29 alleen aan kop in de Jupiler League. Doelpunten aan de zijde van NAC kwamen op naam van Dessers en Smith-Brown. In de slotfase was het spannend, maar de drie punten konden uiteindelijk mee de bus in naar Breda.

Bodi Brusselers was de grootste verrassing in de basis. Vorige week stond hij voor het eerst binnen de lijnen en maakte hij gelijk een doelpunt. Verder begon Thomas Agyepong voor NAC. Hij speelt zijn eerste officiële wedstrijd. Verder waren er geen veranderingen ten opzichte van de opstelling van vorige week, toen NAC met 4-1 won van Jong FC Utrecht.

Na een kwartier voetballen was het al raak voor NAC. Ashley Smith-Brown scoorde door een schot acrobatisch te verlengen. De bal verdween in de bovenhoek. Jeff Stans was een paar minuten later dichtbij de 0-2, maar zijn schot belandde op de paal.

Stans kreeg nog een hele grote kans op een treffer. Agyepong liet zich makkelijk vallen in het strafschopgebied en kreeg een penalty. Stans zag zijn inzet gekeerd worden door Te Loeke. Achilles '29 dacht op gelijke hoogte te komen in de eerste helft, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

De thuisploeg drong na rust aan, maar keeper Brondeel wist zijn doel schoon te houden, Na een schitterende aanval over de linkerkant was het uiteindelijk Cyriel Dessers die de voorsprong verdubbelde. Smith-Brown gaf een assist op de spits, die de bal hard binnen volleerde: 0-2.

Boy van de Beek deed wat terug namens Achilles. Hij schoot een vrije trap knap binnen. De laatste tien minuten was het dringen voor het doel van NAC, maar gelukkig voor het team van Marinus Dijkhuizen bleef het bij 1-2.

Door de overwinning op Achilles staat NAC alleen aan kop in de Jupiler League. VVV Venlo heeft ook zes punten, maar de Limburgers hebben een minder goed doelsaldo dan de Bredanaars. Vrijdag komt MVV op bezoek in Breda en kan NAC de koppositie proberen vast te houden.