En plein public in Brabantpark, vrijdag 21 augustus 2009.
En plein public in Brabantpark, vrijdag 21 augustus 2009.

Reizend wijkfestival ‘En Plein Public’ deze vrijdag in Princenhage

Cultuur

BREDA - De grote kick-off van het 18e seizoen van het reizende festival ‘En Plein Public’, vond afgelopen vrijdag plaats bij het Breda’s Museum. Deze vrijdag strijkt het festival neer in Princenhage.

Het programma start om 17.00 uur op de Dorpswei met de kindermusical ‘Kikker zingt en leest voor’ van Theater Terra. Om 18:00 uur is het tijd voor de ‘#buurtquiz’ met Breda’s Portret & Fotochallenge 2016 van Stichting Nieuwe Veste. Aan het eind wordt er een kringfoto van alle aanwezigen gemaakt. Ook treden de jonge podiumtalenten van Kunstbende en Festival 39Graden op.

Om 19:00 uur begint de Goede Buur voorstelling ‘Op reis’. Autonoom kunstenaar John van Gils en theatermaker Anouk van den Berg uit Breda gaan met bewoners uit ’t Oagje aan de slag om een mooie voorstelling te maken. Hierna betreedt Awash het podium met melodische gitaarpop met een snufje indie en accenten van piano en fretloze bas. Totaal anders is Paul Hattink, die het stokje van hen overneemt met bekende meezingers.

De avond van En Plein Public in Princenhage eindigt met een heel bekende Amerikaanse comedyfilm, geselecteerd door de filmkenners van IDFX. De filmtitel is nog een verrassing. Verder zijn er animatiefilms van het talent van de St. Joost kunstacademie. afgewisseld met werk van cursisten van Stichting Nieuwe Veste.  

In de opvolgende weken reist En Plein Public naar de wijken Ginneken, Hoge Vucht, Roosendaal en naar Oosterhout. De laatste editie van 2016 vindt plaats op 9 september bij het dan gloednieuwe Station Breda (Willemstraat).