NAC speelde vrijdagavond 12 februari met 1-1 gelijk tegen MVV.
NAC speelde vrijdagavond 12 februari met 1-1 gelijk tegen MVV. Peter Visser

NAC raakt opnieuw speler kwijt aan Eagles

NAC

BREDA – Joey Suk verlaat NAC en gaat aan de slag bij zijn oude club Go Ahead Eagles. De middenvelder heeft een contract getekend voor twee seizoenen. Suk is de tweede speler die van Breda naar Deventer verkast. Kevin Brands ging hem al voor.

Suk kwam in 2013 transfervrij over van Beerschot, dat destijds failliet ging. In totaal speelde hij 59 wedstrijden voor NAC, waarin hij tien keer het net wist te vinden. Go Ahead Eagles schrijft op haar clubwebsite ‘The boy is back in town’. Suk is een geboren Deventenaar en was in het verleden al goed voor 77 wedstrijden. “Joey is een Deventer jongen in hart en nieren”, zegt technisch manager Dennis Bekking over de komst van de 26-jarige middenvelder. “Het is heel mooi dat hij bij Go Ahead Eagles terugkeert en samen met de club weer in de Eredivisie kan spelen.”

Suk is zelf ook blij met de stap die hij heeft gemaakt. “Ik heb altijd een speciale band met de fans gehad omdat ik zelf ook altijd supporter van de club ben geweest. Toen ik zelf in het eerste elftal mocht voetballen, was dat voor mij een droom die uitkwam. Geweldig om straks weer terug te zijn”, aldus Suk op de clubwebsite.

Technisch Directeur van NAC Hans Smulders vindt dit de beste oplossing voor beide partijen. “Joey wilde graag meer zekerheid over zijn speeltijd en die zekerheid kon hij bij ons niet krijgen”, is te lezen op de website van NAC. “Bovendien is het voor hem een terugkeer naar de club waar het allemaal begon. We wensen hem veel succes.”