Afbeelding
Ricardo Moraleida

Knuffel voor liefde tegen Pegida

Algemeen

BREDA - ‘Make peace, not war’. Het lijkt de boodschap van de net opgerichte stichting Knuffel 4 Liefde. De vrijwilligers van deze stichting willen, zoals ze zelf zeggen, met knuffels en liefde spanningen in de samenleving wegnemen en maatschappelijke verandering tot stand brengen.  

De aftrap van de liefdevolle knuffelactie is  donderdag 16 juni om 15.30 uur. Dan willen de initiatiefnemers van de Stichting Knuffel 4 Liefde op het Stadserf een knuffel geven aan de burgemeester, wethouders en raadsleden van de gemeente Breda.

“De organisatie heeft geen andere ideologie dan spanningen wegnemen tussen mensen”, schrijven de initiatiefnemers. “Tussen links en rechts, rijk en arm, rustig en angstig, open en gesloten en onder mensen ongeacht hun ras, geslacht, levensovertuiging, politieke gezindheid en godsdienst. Waar mensen zich ook voor inspannen omdat zij denken dat ze de wereld daarmee beter maken, een knuffel brengt meer begrip voor elkaar.  Voor wie een knuffel wil.”

De gedachte achter de knuffels is simpel: “Het is wetenschappelijk aangetoond dat knuffels iemands bloeddruk verlagen (met name bij personen die gespannen zijn)  en ervoor zorgen dat mensen een betere band met elkaar krijgen en een gevoel van saamhorigheid”, laten initiatiefnemers Sabrina en Peter Schouten weten.

Knuffel 4 Liefde heeft zich laten inspireren door Ken E. Nwadike jr., initiatiefnemer van het Free Hugs Project. “Op dit moment hebben wij onze eerste 10 knuffelteams kunnen samenstellen”, laat de stichting weten. Daar blijft het niet bij. “Wij streven naar 25 teams.”

De knuffelaars willen zaterdag 18 juni ook inwoners en bezoekers van Breda gaan knuffelen. “Daarover wordt overleg gepleegd met de gemeente Breda.” Op zaterdag staat ook een demonstratie gepland van Pegida, een organisatie die een halt wil toeroepen aan de opvang van vluchtelingen.