Afbeelding
Nico Bossier

Erik Falkenburg en biergooiers kosten NAC nog eens 5000 euro

NAC

BREDA/ZEIST -  Het afsteken en gooien van vuurwerk, het gooien van bier, spreekkoren en het niet verwijderen van spandoeken met teksten gericht aan de voetbalbond komen NAC op een boete van vijfduizend euro te staan.

De tuchtcommissie van de KNVB legde NAC deze boete op vanwege de gang van zaken rond de wedstrijd NAC-Willem II van donderdag 19 mei in de Jupiler Play-offs.  Tijdens de beladen thuiswedstrijd tegen Willem II  werd Willem II-speler Erik Falkenburg enkele keren toegezongen en hingen er spandoeken die de voetbalbond als kwetsend beschouwde. Ook werd er vuurwerk afgestoken op de B-Side en Vak G en werden er bekers met bier richting het veld gegooid. NAC heeft de situatie voorafgaand en tijdens het duel nauwkeurig gevolgd en, waar de club het nodig achtte, ingegrepen.

NAC heeft naar aanleiding van het schikkingsvoorstel contact opgenomen met enkele partijen om informatie in te winnen over een eventueel beroepstraject. "Op basis van het ingewonnen advies heeft de club echter besloten de straf te accepteren. Die keuze is mede gebaseerd op het feit dat bij een beroep ook een zwaardere straf kan worden opgelegd, gelet op enkele voorvallen van het recente seizoen", aldus de club.