Afbeelding
Facebook Politie

Bestelbusbestuurder rijdt als dolleman door stadscentrum

Politie

CENTRUM - Na een achtervolging door meerdere politievoertuigen van Politieteam Weerijs en Politieteam Markdal dwars door het centrum van Breda is de bestuurder van een blauwe bestelbus aangehouden. Dat meldt de politie.

De bestuurder negeerde woensdagmiddag bij zijn rit stoptekens, slingerde over de weg en reed achteruit tegen een lantaarnpaal. Daarnaast heeft hij op zijn weg andere bestuurders ernstig in gevaar gebracht.

Een alerte getuige meldde via 112 dat een bestuurder als een dolleman door het centrum van Breda reed. "De bestuurder reed als een bezetene waarbij diverse verkeersdeelnemers ter nauwernood een aanrijding konden voorkomen. Ook voetgangers moesten opzij springen", aldus de politie. "Al snel konden wij de man op de Fellenoordstraat tot stoppen brengen en kon hij aangehouden worden."

De bestuurder was onder invloed van verdovende middelen en is, nadat deze is gedwongen te stoppen, aangehouden. Naast een stevig verhoor en enkele uren afkoelen op het politiebureau is er een dossier tegen de verdachte opgemaakt. De man moet zich bij de rechtbank komen verantwoorden voor zijn rijgedrag.

De verdachte zat samen met zijn hond in de auto. Deze is, nadat de verdachte is overgebracht naar het cellencomplex, tijdelijk naar het asiel gebracht. Er is eerst getracht een andere verzorger voor de hond te benaderen, maar dit bleek niet mogelijk. "De hond wordt goed verzorgd en wordt spoedig weer met zijn baasje herenigd", besluit de politie.