De traditionele oefenwedstrijd tussen de Zundertse selectie en NAC. NAC won met 0-4.
De traditionele oefenwedstrijd tussen de Zundertse selectie en NAC. NAC won met 0-4. Peter Visser

Dessers scoort als debutant van 'nieuw' NAC tegen Zundert (foto's)

NAC

BREDA – NAC won zaterdag de traditionele oefenwedstrijd tegen de Zundertse selectie met 0-4. Debutant Cyriel Dessers scoorde tweemaal. Danny Verbeek en Grad Damen zorgden voor de overige treffers. Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd.

Voor NAC was het de vierde oefenpot in de voorbereiding. Eerder werd er al gewonnen van v.v. De Kogelvangers (0-6), Madense Boys (0-5) en de Moerdijkse selectie (1-6). Zaterdag begon NAC met de nieuwe keeper Brondeel in het doel. Verder bestond de ploeg van Marinus Dijkhuizen uit Sporkslede, Rommens, Dingsdag, Coorryn, Haemhouts, Stans, Nijholt, Brusselers, Dessers en El Allouchi.

Voor Dingsdag was het zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. NAC maakte maandag bekend dat Dingsdag stopt als profvoetballer en aan de slag gaat als jeugdtrainer. Dingsdag: “Het was een lastige keuze om te stoppen als voetballer, maar ik heb er de afgelopen tijd met veel mensen over gesproken.” Opvallend is dat Dingsdag de enige naam in de basisopstelling was die vorig jaar ook actief was bij het eerste elftal.

Danny Verbeek was de tweede naam bij NAC die vorig sezoen ook speelde voor NAC in, maar het is nog steeds onduidelijk of de aanvaller blijft of dat hij voor een avontuur in de Australische competitie kiest.