Afbeelding
Thijs Kroezen

Pokémon Go ontpopt zich tot sociaal en gezond spel in Bredase binnenstad

Algemeen

CENTRUM - Zo'n 25 beoefenaars van Pokémon Go zijn dinsdagavond in drie groepen op jacht gegaan naar Pokémon in de Bredase binnenstad. “Het was echt een schitterende avond”, aldus Marc Langeweg, een van de organisatoren.

Het evenement ging snel rond over Facebook en ook op het nieuws over de tour op BredaVandaag reageerden ruim 600 mensen. “Ja, echt bizar. We wisten totaal niet wat we konden verwachten: 200 man of 20. We zijn blij met de opkomst.”

Bij het revolutionaire spel loop je met je smartphone over straat en zie je overal Pokémon lopen. Pokémon is een animatieserie uit de jaren ’90 waarin een jongen op avontuur gaat om de beste Pokémon-trainer aller tijden te worden.

iteindelijk lopen er 25 deelnemers mee met de eerste Poké Tour in Breda. “We lopen steeds een uur in de stad om vervolgens een biertje te doen in verschillende cafés. Hoewel er veel verschillende mensen meedoen, zie je dat iedereen het goed met elkaar kan vinden door de gezamelijke liefde voor Pokémon.”

Een van de deelnemens is de 20-jarige Lothar. “Ik zat al zo lang op dit spel te wachten als échte fan. Ik game best wel veel, maar eerst deed ik dat thuis achter mijn beeldscherm. Nu heb ik in een paar dagen tijd al meer dan 50 kilometer gewandeld.”

Aan het eind van de avond besluiten de deelnemers verder te lopen als één grote groep. Via de Mezz, het Chassé, het Wilhelminapark en de winkelstraten komen ze weer uit bij het café. Onderweg komen ze tientallen andere groepen tegen en altijd wordt er vriendelijk gegroet of tips uitgewisseld. “Dat vind ik nou het mooie aan het spel. Het is écht een spel dat, ondanks dat je met je smartphone bezig bent, ontzettend sociaal is. Je praat de hele tijd en anders had iedereen nu misschien wel binnen zitten gamen in plaats van hier een biertje drinken op het terras”, zegt Langeweg tijdens een van de stops.

Het is niet de laatste Poké Tour denkt Langeweg. “Het spel is zo populair. Of wij het nu organiseren of iemand anders, dat maakt niet uit. Het was een zeer geslaagde eerste editie.”