Afbeelding
Freek de Swart

Bredase politiek snuffelt aan verbouwingsplannen Mezz

Cultuur

BREDA - Een delegatie van de Bredase gemeenteraad heeft afgelopen maandag een bezoek gebracht aan Mezz. De politici kregen daarbij een toelichting op de verbouwing die Mezz noodzakelijk acht.

In het voorjaar van 2015 kondigde Mezz-directeur Frank van Iersel al aan dat een verbouwing noodzakelijk was. Deels omdat de wensen van bezoekers veranderd zijn in de loop der jaren, maar ook omdat het gebouw qua gebruiksgemak niet praktisch is gebleken.

Zo heeft publiek op het balkon slecht zicht op podium, werkt de klimaatinstallatie onvoldoende en zorgt de entree met kassa, garderobe en toegang tot de zaal vaak voor opstoppingen. Voor het boeken van bands blijkt de minimale backstage-ruimte met beperkte kleedkamerfaciliteit geregeld een hobbel.

De plannen haalden het in 2015 niet. Nu heeft Mezz het beleidsplan voor de komende jaren opnieuw aangescherpt en verwoord. Opnieuw zet in op – met behulp van de gebouweigenaar gemeente Breda – doorvoeren van diverse aanpassingen aan het pand.

“Deze aanpassingen hebben als doel om de bezoekers een betere publieksbeleving te bieden. De betere publieksbeleving is nodig om niet achterop te raken bij de concurrentie en zal bijdragen aan meer inkomsten uit kaartverkoop en horeca”, staat in het beleidsplan.                         

Mezz blijft zich primair richten op zijn kerntaak, verwoordt het poppodium in het beleidsplan: het programmeren van een actueel en artistiek interessant aanbod aan live popmuziek, concerten, dance feesten en andere  muzikale vormen van popcultuur in het eigen poppodium. Daarnaast wil Mezz nog meer een reputatie ontwikkelen als ontdekker van opmerkelijke (inter)nationale en lokale acts.

Wethouder Marianne de Bie heeft de plannen van Mezz inmiddels met een begeleidende brief doorgestuurd aan de Bredase gemeenteraad. Zij schrijft dat ze de plannen van Mezz gaat verkennen in een plan van aanpak inclusief doorrekening in de financiën. Ze zegt dat te doen in afstemming met het poppodium.

Dat moet in de herfst leiden tot een bespreeknotitie, waarna de verbouwingsplannen kunen worden opgenomen in de begroting voor 2017.