Logo bredavandaag.nl
Perry Roovers/SQ Vision

Geen vervolging schietend arrestatieteam dat vader Grad Damen verwondde

BREDA - Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant gaat het een arrestatieteam dat op 13 april een 41-jarige man in zijn woning verwondde met kogels niet vervolgen. Het arrestatieteam werd geconfronteerd met een aan te houden verdachte met twee wapens in zijn handen, gericht op de arrestatieteamleden.


Het arrestatieteam verrichtte die dag een aanhouding in het kader van een onderzoek naar wapenbezit. Bij de aanhouding werd de arrestant, de vader van NAC-voetballer Grad Damen, geraakt door schoten uit de wapens van twee leden van het arrestatieteam.

De Rijksrecherche heeft onderzoek gedaan naar het optreden van het arrestatieteam. "Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de twee AT-ers uit noodweer hebben geschoten. Bij binnenkomst van het AT stond de verdachte met die twee vuurwapens op hen gericht", geeft het Openbaar Ministerie aan in een verklaring over het niet vervolgen van het team. 

De man moet zich deze donderdag tussentijds voor de rechter verantwoorden voor bezit van die vuurwapens, een pistool en een revolver met bijbehorende patronen en voor de bedreiging van de AT-ers. De zaak wordt niet inhoudelijk behandeld. De man zit vast sinds zijn aanhoudingFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief