Afbeelding
Bootje Varen Breda

Hoe voorkom je schipbreuk tijdens Breda Drijft in de hitte?

Algemeen

BREDA - Als na deze donderdag de laatste kaarten weg zijn, dan hebben 2000 rubberbootkapiteins hun vaarbewijs voor de derde editie van Breda Drijft. Zondag is het zover in de Haven. Het belooft zomers warm te worden.

Organisator Thibaud van der Steen heeft inmiddels al contact gehad met de verschillende instanties zodat de deelnemers van de juiste tips kunnen worden voorzien. “Het belangrijkste is dat mensen zich goed insmeren met zonnebrand en ook zonnebrand meenemen, en dat ze een grote fles water meenemen. Daarnaast adviseren we de deelnemers ook om op elkaar te letten.”

Want het grootste gevaar is dat de deelnemers op de rubberbootjes verbranden in de felle zon en dat ze te weinig drinken. Oververhitting is minder een probleem. “Als het te heet is, kun je altijd even naast je bootje in het water zakken en er dan weer uitklimmen”, geeft Van der Steen aan. Dat is een groot verschil met een evenement op bijvoorbeeld het Chasséveld. “Daar kan dat niet.” Daarnaast zorgt de organisatie van Breda Drijft ook voor extra verkoeling. “Wat precies, dat houden we nog als een verrassing.”

Zondag worden de kapiteins in twee uur ontvangen bij de Haven. Tussen 13.00 en 15.00 uur komen de bootjes aan voor hun tewaterlating. “We vragen iedereen ook om met de opgeblazen bootjes, badjes en krokodillen te komen.” Hoogtepunt van de middag is na drieën. “Dan ligt iedereen in het water, van de Haven tot het Spanjaardsgat en verder”, weet de organisator. Hij kijkt nu al weer uit naar dat kleurrijke schouwspel.

Voor de opvarenden is er op verschillende plekken zomerse muziek, zowel live als van een dj. En daarna wacht een afterparty bij Strand Binnen.

Bekijk hier foto’s van Breda Drijft 2015 en Breda Drijft 2014.