Wateroverlast in het Sonsbeeckpark bij Bumperkluiven.
Wateroverlast in het Sonsbeeckpark bij Bumperkluiven. Tom van der Put/SQ Vision

55 meldingen van wateroverlast in gemeente Breda (update)

Algemeen

BREDA - De lokaal zeer hevige regenval, met op sommige plaatsen meer dan 50 mm regen in korte tijd, heeft vooral in Bavel, Ulvenhout, Teteringen en Ginneken voor overlast gezorgd. De gemeente Breda kreeg 55 meldingen van wateroverlast.

"Er wordt gewerkt aan een oplossing om de overlast tot een minimum te beperken", aldus de gemeente Breda vrijdagmiddag. In Bavel zijn de wegen rondom het centrum en Lange Bunder afgesloten tot het water is weggepompt. Van de 55 meldingen betrof het in 42 gevallen wateroverlast op straat, in acht gevallen ging het om wateroverlast binnenshuis en in vijf gevallen om putdeksels die omhoog kwamen.

De gemeente verwacht dat de situatie aan het einde van de dag is verholpen. Bij de brandweer kwam een tiental meldingen binnen. "Het weer was heftig, maar minder heftig dan we hadden verwacht", geeft een woordvoerder aan. "De overlast was heel plaatselijk omdat het noodweer lang bleef hangen."

In Breda kampte fooddtruckfestival Bumperkluiven met wateroverlast. In het Van Sonsbeeckpark bleek een grote hoeveelheid water te zijn gestroomd naar de plaats waar de trucks zich moeten opstellen. Met diverse pompen wordt het terrein daar weer begaanbaar gemaakt, zodat het eetfestival om 16.00 uur kan beginnen.