Afbeelding
Politieteam Weerijs

Zwervende asielzoeker aangehouden

Politie

BREDA - Een asielzoeker, die tijdelijk een zwervend bestaan leidt, is vrijdagavond aangehouden omdat hij huisvredebreuk pleegde. Bij zijn aanhouding bij het AZC in Breda sloeg hij een agent.

De politie werd vrijdagavond tegen 21.20 uur naar het ziekenhuis in Breda geroepen. "Op het terrein zou een zwerver zitten die het terrein niet wilde verlaten", aldus de politie. "Dat bleek zo te zijn, de man lag daar te slapen met zijn spullen in enkele tassen."

De man identificeerde zich als een 37-jarige bewoner van een asielzoekerscentrum. De agenten besloten hem daarheen te brengen zodat hij een slaapplaats had. "Bij het asielzoekerscentrum bleek echter dat hij daar vier weken niet mocht komen omdat hij geweld tegen medebewoners en een personeelslid had gebruikt", constateerde de agenten. 

Dus daar moest hij ook weer weg. Maar dat weigerde hij. Nadat er enkele malen gevorderd was dat hij het terrein moest verlaten werd hij aangehouden. Hij verzette zich hevig en sloeg wild om zich heen. Daarbij raakte hij een agent in zijn gezicht. De verdachte is naar het bureau gebracht.