Afbeelding
Politieteam Weerijs

Verdwaalde koe overleeft zwerftocht door Haagse Beemden niet

Politie

HAAGSE BEEMDEN - Een in de Haagse Beemden verdwaalde Schotse Hooglander heeft haar dwaaltocht niet overleefd. Het beest bleek dusdanig gestresst van het avontuur dat de dierenarst in overleg met de eigenaar besloot het te laten inslapen.

De koe was in de nacht van donderdag op vrijdag aan haar hachelijke avontuur door de wijk begonnen. Rond 03.30 uur kregen agenten de melding dat een Schotse Hooglander besloten had dat ze kennelijk de weide niet zo prettig meer vond.

"Hierop werd er door meerdere eenheden getracht om het dier op een dusdanige wijze in te sluiten, dat er geen schade en letsel kon ontstaan aan het dier, goederen en personen", verhaalt de politie op Facebook. "Na ruim een uur lukte dit."

Ondertussen was de eigenaar van het dier opgespoord en met spoed naar zijn dier gekomen. "De eigenaar probeerde hierop het dier in zijn veewagen te krijgen, echter wilde het dier hier niet aan meewerken en nam het wederom de benen."

Hierna was het dier enige tijd uit het zicht verdwenen, maar al snel kregen de agten het dier op de Westbroek weer in het vizier. "Hier lag het op een parkeerplaats in de struiken. De eigenaar waarschuwde een veearts om hem te assisteren."

Na komst van de veearts oordeelde deze dat het dier door zijn wandeling te veel stress op had gelopen. "Hierdoor was de gezondheid van het dier dermate verslechterd, dat de veearts hierop in overleg met de eigenaar helaas moest besluiten om het dier uit zijn lijden te verlossen."