Afbeelding

'Tapasrestaurant 't Zusje opvolger Denovo op hoek Vismarktstraat'

Economie

BREDA - Iets meer dan een maand nadat wijnbar Denovo haar deuren sloot, lijkt er een nieuwe horecaondernemer gevonden voor het kenmerkende witte pand op de hoek van de Vismarktstraat en de Haven. Tapasrestaurant 't Zusje staat op het punt de contracten te tekenen.

Dat meldt BNDeStem. Ondernemer Sjoerd de Bot bevestigt zijn plannen tegenover de krant. 't Zusje is een tapasrestaurant waar je tegen een vaste prijs onbeperkt kunt eten. De ondernemer heeft inmiddels zestien 'Zusjes' in het land, waarvan drie in de regio. Oudenbosch, Raamsdonksveer en Tilburg zijn al bekend met de formule.

Het pand aan de Haven kent geen gelukkige geschiedenis als het gaat om horeca. Nadat Meyer Beheer een Bredase vestiging van Luden opende volgden in 2010 Bono Beer, later omgevormd tot BB Live. Daarna volgde BED, dat transformeerde tot Denovo nadat de uitbater het aan de stok kreeg met de boven het pand wonende studenten, die klaagden over geluidsoverlast van de club. Denovo gooide in juni 2016 het bijltje erbij neer omdat de wijnbar niet rendabel bleek.

Het is volgens BNDeStem niet bekend wanneer 't Zusje opent.