Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Open dag rechtbank Breda voor het laatst aan Sluissingel

BREDA – Wel de cel in bij de rechtbank, maar niet voor een strafbaar feit? Zaterdag 10 september is je kans. Dan houdt de rechtbank Zeeland-West-Brabant een open dag op de locatie in Breda. Van 11:00 tot 17:00 uur staan de deuren die dag open voor bezoekers.


Op 10 september worden er rechtzaken nagespeeld over hennep en echtscheidingen, wordt er speciaal voor kinderen op een ludieke manier een hoorzitting gehouden en kunt u van alles te weten komen over het kantonrecht.

Ook het cellencomplex van de rechtbank is open voor bezoekers. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de normaal gesloten deuren. Architectuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in onze vierkante zittingszalen, die volgens de rechtbank uniek in Nederland zijn.

Het is de laatste keer dat de open dag gehouden wordt aan de huidige locatie aan de Sluissingel. Begin 20168 verhuist de rechtbank naar de Stationslaan. De open dag is onderdeel van de Week van de Rechtsspraak die van 5 tot en met 11 september wordt gehouden. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief