De open dag van de brandweer op zaterdag 30 juli 2016 stond in het teken van de aktie die de brandweerlieden voeren voor een beter pensioen.
De open dag van de brandweer op zaterdag 30 juli 2016 stond in het teken van de aktie die de brandweerlieden voeren voor een beter pensioen. Theo Herrings

Kinderen nemen Brandweerkazerne tijdelijk over (foto's)

Algemeen

BREDA - Het is voor veel jongetjes het eerste beroep dat ze roepen als wordt gevraagd wat ze later willen worden: brandweerman. Deze zaterdag kon die droom even realiteit worden tijdens de inloopdag bij de brandweer aan de Tramsingel. 

De jongens en meisjes konden hardlopen in een brandweeruitrusting, een brandweerauto van binnen bewonderen of toch even blussen. “We willen de burgers laten zien hoe zwaar het werk kan zijn”, vertelde Niels Bakker van de brandweer in Breda, daarmee refererend aan de aanleiding voor de landelijk georganiseerde open dag. Die gold als ludiek protest tegen de mislukte cao-onderhandelingen. “Net als dat we ongeveer twee weken terug de haven hebben schoon gedoken. Mensen moeten profijt hebben van onze acties, geen last.”

Kijk hoe de jonge brandweerlieden hun weg door de kazerne vonden.