Selectie NAC seizoen 2016-2017
Selectie NAC seizoen 2016-2017 Peter Visser

NAC boekt ruime overwinning in openingsduel en voert ranglijst aan

BREDA – Het ‘nieuwe NAC’ heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd van de competitie gewonnen van Jong FC Utrecht. In het Rat Verlegh Stadion werd het 4-1. Onder meer een geniale steekpass van Haemhouts en een doelpunt van debutant Bodi Brusselers bezorgden NAC de eerste drie punten van het nieuwe seizoen.

Alleen Danny Verbeek en Kevin van Diermen begonnen in de basis én zaten vorig jaar in de selectie van trainer Marinus Dijkhuizen. In de eerste twintig minuten was het even aftasten voor NAC, maar daarna had het de wedstrijd in haar greep. Het team oogde scherp en koos zijn momenten zorgvuldig om de tegenstander af te jagen. Dat leverde de nodige mogelijkheden op.

Cyriel Dessers kreeg een enorme kans op de 1-0, maar na een kapbeweging schoot hij hard voorlangs. Toch ging NAC wel met een voorsprong de rust in. Een corner werd door de keeper van Jong FC Utrecht slecht weg gestompt en kwam voor de voeten van Jeff Stans. Die aarzelde geen moment en knalde de bal in de verre hoek: 1-0.

De nieuwe aanvoerder Robbie Haemhouts zorgde vlak na rust voor het hoogtepunt van de avond. Met de buitenkant van zijn voet gaf hij een schitterende steekpass op Dessers. Die kwam alleen voor de keeper, omspeelde de doelman en schoof de bal binnen. Dessers vierde zijn treffer bij de cornervlag, maar het grootste deel van de selectie hing, terecht, om de nek van Haemhouts.

Scheidsrechter Pérez hielp Utrecht terug in de wedstrijd. Verbeek speelde de bal breed, maar raakte Pérez. Uit de uitbraak die daaruit voortkwam scoorde Rodney Antwi de 2-1. NAC was na de tegentreffer van slag en verloor grip op de wedstrijd.

Na een minuut of tien was die grip terug. De avond werd een droomdebuut voor Brusselers. De jonge aanvaller stond nog geen tien minuten in het veld toen hij zijn eerste treffer voor NAC maakte. Bij de tweede paal tikte hij een voorzet binnen en bracht de stand op 3-1. Nijholt maakte het feest compleet nadat keeper Nijhuis de bal niet kon controleren. De middenvelder schoot van dichtbij de vierde treffer voor NAC binnen.

Door de overwinning staat NAC in ieder geval tot en met maandag op de gedeelde eerste plaats van de ranglijst, samen met De Graafschap dat eveneens met 4-1 won. Maandag worden de drie overige wedstrijden uit de Jupiler League gespeeld. NAC reist vrijdag af naar Groesbeek voor de uitwedstrijd tegen Achilles ’29.