Logo bredavandaag.nl

Bredaas 'Refilltje' voorkomt lege bierglazen op het terras

BREDA – Zit je net lekker op het terras te genieten van je biertje, is hij al weer leeg. Het Bredase bedrijf The Communication Company (TCC) heeft de oplossing: Het Refilltje. Een slim bierviltje dat op de rand van je glas past en aangeeft dat je een nieuwe biertje wil.


Het Bredase bedrijf heeft het Refilltje samen met Jupiler ontwikkeld. “De slimste ideeën passen op een bierviltje, zeggen ze wel eens”, aldus Cees Faes, directeur van TCC. “In dit geval is het bierviltje het slimste idee.”

Het Refilltje is een normaal bierviltje, echter voorzien van een gleuf die precies over de rand van een leeg bierglas past. Is je bierglas leeg dan schuif je het Refilltje eenvoudigweg erop en de terraslopers zien meteen van ver af dat je toe bent aan een nieuwe. Lang ‘droog staan’ behoort daarmee voorgoed tot het verleden.   

De eerste 400.000 Refilltjes zijn verspreid door heet Brabant bij de cafés waar Jupiler wodt geschonken. “Van alles wordt er besproken aan de bars en op de terrassen van Nederland, en een pint is daarbij vaak het smeermiddel. Wat ons betreft geldt; het glas kan half vol of half leeg zijn, zolang het maar niet helemaal leeg is. Meestal bedenken we voor dat soort dingen een reclamecampagne, maar in dit geval leek ons dit een veel beter idee”, vertelt Faes. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief