De eerste officiële dag van Outdoor Brabant, waar sport en netwerken hand in hand gaan. foto Jorgen Janssens
De eerste officiële dag van Outdoor Brabant, waar sport en netwerken hand in hand gaan. foto Jorgen Janssens

Outdoor Brabant mikt op permanente locatie bij Breepark

Sport Breepark

BREDA - Paardensportevenement Outdoor Brabant mikt op een permanente locatie bij evenemententerrein Breepark. Dat zegt voorzitter Cees Meeuwis, die mogelijkheden ziet voor een investering in een hippische locatie waar het gehele jaar door paardensport evenementen plaats kunnen vinden.

"Een hippisch park is voor Outdoor Brabant behalve een economisch interessante volgende stap ook een voorwaarde voor verdere (internationale) groei van het evenement”, aldus Meeuwis voorafgaand aan de editie van 2015, die van 31 augustus tot en met 4 september duurt. De locatie zou geschikt moeten zijn voor alle paardensportdisciplines.

Er wordt door bestuur en organisatie momenteel samen met stakeholders gewerkt aan een gedegen plan met bijbehorende investeringsbehoefte voor een permanente locatie in Breepark, geeft Meeuwis aan. “Dat plan zal in de komende maanden met alle betrokkenen besproken worden want zo'n grote investering vereist draagvlak. Mijn Europese voorbeeld is het CHIO Aachen daarbij."

Technisch Directeur Maarten van der Heijden, zojuist terug uit Rio de Janeiro waar hij met de spring-, dressuur- en eventingruiters was, benadrukt het enorme belang van de hippische sport. "Sportief is paardensport de 6e sport in Nederland en economisch gezien zelfs de 2e sport”, verwijst hij naar handel, fokkerij en talentontwikkeling.”

Outdoor Brabant is dit jaar gastheer voor het WK Vierspannen. Het evenement vindt zoals de afgelopen jaren plaats op het terrein aan de Prinsenhoeve aan de Dr. Batenburglaan 194.