foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Dit weekend: Mega watergevecht, Duikboot en Tranen van Van Cooth

Algemeen

BREDA - Meedoen aan het mega watergevecht in het Valkenbergpark, of toch naar Duikboot Festival? Het is lastig kiezen in het laatste weekend van augustus, voor velen het laatste weekend van de zomervakantie.

Tranen van Van Cooth - Zaterdag 27 augustus - Van Coothplein
Een gratis festival voor liefhebbers van het levenslied. De hele middag zijn er optredens van koren op vele podia in de binnenstad. Daarnaast komen er naast de bekende tranentrekkers ook vrolijke meezingers aan bod. Na de grande finale met alle koren op de Grote Markt gaat het feest door op het Van Coothplein met optredens van o.a. André Hazes jr, Ria Valk, Sieneke en Jacques Herb. Aanvang: 12.00 uur.

Mega Watergevecht - Zaterdag 27 augustus - Valkenbergpark
Als we de Facebookpagina van dit evenement moeten geloven, wordt het een dolle boel in het Valkenbergpark. Het wordt zaterdag aangenaam warm met 26 graden, maar is er wel kans op onweer. Toch redenen voor een groot watergevecht om de verkoeling op te zoeken. Dit vindt plaats tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Breng je waterpistolen mee.

Duikboot Festival - Zaterdag 27 augustus - Breepark
Duikboot festival is een feest voor liefhebbers van house muziek. Diverse genres komen deze dag voorbij. Voorheen was Duikboot indoor, deze eerste outdoor editie in Breepark is groter opgezet en biedt meer stages. Reguliere tickets zijn €29,50. Aanvang: 12.00 uur.

The Beach Bum Bonanza - Zaterdag 27 augustus & zondag 28 augustus - Belcrum Beach
Belcrum Beach staat dit weekend in het teken van muziek en een groot aantal Amerikaanse custom cars. Zaterdagmiddags spelen The Old Ditch Riverhoppers en Small Time Crooks op het strand van Belcrum Beach, en Rhinorino sluit de avond af met een optreden in skatehal Pier 15. Zondag verwelkomt autoclub The Dirty Sleds CC vanaf 's ochtends tien uur op het parkeerterrein van Pier 15 en Belcrum Beach een groot aantal custom cars, oftewel oude verbouwde Amerikaanse auto's (van voor 1965). Naast auto's zijn er ook verschillende kramen met custom art, vintage, kleding en tattoo art, en diverse foodtrucks. Ook zondag zijn er meerdere optredens. De toegang is gratis

Mezz terrasconcert: Julien Firmin - Zondag 28 augustus - Mezz
In de zomer is er elke zondagmiddag een optreden op het terras van Mezz. Een jaarlijks terugkerende reeks concerten om zowel te kunnen genieten van akoestische muziek als van de zomerzon. Julien Firmin biedt een mix van blues, rock 'n roll en country met een hese stem. Aanvang: 16.30 uur. De entree is gratis.