Selectie NAC seizoen 2016-2017
Selectie NAC seizoen 2016-2017 Peter Visser

NAC niet bij machte om Den Bosch te verslaan

BREDA -  Eén punt houdt NAC over aan de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. NAC probeerde van alles om meer over te houden aan de wedstrijd, maar kwam niet over het dode punt heen. Een tweede thuiswedstrijd op rij met een teleurstellend resultaat.

Er gebeurde weinig tot niks spectaculairs in de eerste helft van de wedstrijd. Het meest opmerkelijke moment was de drinkpauze die was ingelast in de 23e minuut. De spelers kregen even de tijd een slokje te nemen in verband met de tempratuur.

NAC speelde een vlakke en plichtmatige eerste helft. Er werden weinig kansen gecreëerd en in de verdediging werd er hier en daar een foutje gemaakt. Het spel had veel weg van zomeravondvoetbal, waarin het allemaal prima is zo lang we lekker bezig zijn en plezier hebben.

Gianluca Nijholt speelde zwak en gaf FC Den Bosch twee kansen door de bal direct in te leveren bij de tegenstander. Gelukkig voor NAC is Den Bosch een wisselvalige ploeg en werd het matige spel niet afgestraft in de eerste helft. 0-0 bij rust.

Waar NAC de opdracht had gekregen om  bij een doeltrap op te bouwen van achteruit, was het FC Den Bosch dat hoog druk zette en daarmee de opbouw stoorde. Na tien minuten gespeeld te hebben, deed NAC er zichtbaar een schepje bovenop en het publiek beantwoordde dat door vol achter de thuisploeg te gaan staan.

Langzamerhand kwamen er kansjes voor NAC. De twee buitenspelers Barker en Korte schoten hard op de goal van Den Bosch, maar het schot van Barker ging naast en Korte zag zijn poging gekeerd worden door doelman Kees Heemskerk.

Nijholt en Jeff Stans speelde een matige wedstrijd en dat werd gezien door trainer Marinus Dijkhuizen. Voor hen kwamen de talenten uit eigen jeugd Grad Damen en Bodi Brusselers binnen de lijnen. Damen liet direct zien van toegevoegde waarde te zijn op vrijdagavond en strooide met wat mooie passes.

NAC probeerde van alles, maar niet leek te werken om de ban te breken. Den Bosch kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar leek in het laatste deel van de wedstrijd vooral één punt te koesteren. De kansen die NAC kreeg in het laatste kwartier nog twee goede mogelijkheden op de winnende treffer, maar Cyriel Dessers wist twee keer het net niet te vinden.

De eerstvolgende mogelijkheid om de smaak van het zure gelijkspel weg te spoelen is vrijdag 9 september. Het jeugdelftal van PSV komt dan op bezoek in Breda. De ploeg uit Eindhoven won vrijdagavond van Jong Utrecht en staat aan kop in de Jupiler League.