De vijftiende editie van de Tranen van Van Cooth. Met koren in de binnenstad en Nederlandstalige artiesten op het Van Coothplein.
De vijftiende editie van de Tranen van Van Cooth. Met koren in de binnenstad en Nederlandstalige artiesten op het Van Coothplein. Wijnand Nijs

John de Bever krijgt stemming er vroeg in bij De Tranen (video)

Cultuur

BREDA - Het ronde podium op het Van Coothplein past zanger John de Bever als de zaaltjes waarin hij vroeger op hoog niveau zaalvoetbalde met zijn Bever Boys. 

Ook toen pakte De Bever al geregeld de microfoon om de sfeer bij een toernooi er in te houden. Het publiek vermaken kan ie prima. Dat bleek ook zaterdagmiddag rond een uur of half vier. 

Terwijl het Van Coothplein al aardig volstroomt met publiek, vooral aan de kant van Van Ham, de tap loopt zet De Bever meteen zijn grootste hit in. En een paar tellen later zingt het hele plein mee. ’Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ en gaat de polonaise voor het podium langs.

De Bever doet deze editie twee sessies. Deze in de middag, en nog eentje aan het begin van de avond. Dan komen ook de grote kanonnen op het podium, onder wie Jacques Herb en als afsluiten Dré Hazes jr. 

Om 23.00 uur eindigt deze zwoele jubileumeditie. Bekijk foto's van de middag.