Palm Parkies met Peter Koelewijn op 19 juli 2016.
Palm Parkies met Peter Koelewijn op 19 juli 2016. Wijnand Nijs

Officieuze verlenging Palm Parkies in de maak (update)

Cultuur

BREDA - Het was afgelopen zomer meestal zonnig en altijd erg gezellig en druk tijdens de officiële Palm Parkies. Afgelopen week was de laatst editie. En dat is jammer, vindt een aantal vaste bezoekers. Die proberen nu toch muzikanten én volk op de been te krijgen voor Palm Parkies dé verlenging deze dinsdag.

"Na de laatste officiële parkconcerten van deze zomer vonden we het met een aantal vaste bezoekers toch wel heel erg zonde dat het weer afgelopen is", schrijven ze op Facebook. "Dus laten we er nog één keer een mooi feestje van maken."

Bij gebrek aan organisatie nodigen ze alle carnavalskapellen, singer-songwriters en andere muzikanten uit om verspreid over het park 'nog één keer het supermooie Bredase gevoel te creëren'. "Wat zou het toch mooi zijn als we nog één keer dat zomerse gevoel met z'n allen in het park hebben. Dus Bredase muzikanten en kapellen: Haal de instrumenten uit het vet." 

"Geen idee of dit gaat werken, maar het zou wel heel mooi zijn", schrijven de initiatiefnemers. Inmiddels hebben meer dan 500 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn. Bijna tweehonderd zeggen sowieso te gaan. Het weer lijkt in elk geval al weer mee te werken. Ook dinsdag is het aangenaam zonnig in Breda.

De gemeente Breda laat in een reactie weten graag in contact te komen met de initiatiefnemers. "De gemeente juicht spontaniteit en leuke initiatieven vanuit inwoners toe. Maar als je iets organiseert en daarvoor via social media een open uitnodiging doet, moet je wel vooraf goed nadenken over de gevolgen van die oproep", aldus de woordvoerder van de gemeente.

"Hoeveel mensen komen erop af? Hoe garandeer je de veiligheid van de bezoekers? Hoe zorg je dat de impact voor de omgeving voor mens én milieu beperkt blijft? Wat mag wel en wat mag niet? Zijn er nog andere activiteiten of evenementen die gelijktijdig plaatsvinden?"

De woordvoerder verwijst naar het gemak waarmee een evenement aangemaakt kan worden op Facebook. "Maar op het moment dat je dat doet, zul je ook aan de slag moeten met de praktische, organisatorische uitwerking van de oproep. Je bent als organisator verantwoordelijk voor het verloop en kunt worden aangesproken op bijvoorbeeld schade of ongeregeldheden. Het is daarom belangrijk om tijdig contact op te nemen met de gemeente om dit goed door te spreken en samen afspraken te maken."

Dat gesprek heeft in dit geval nog niet plaatsgevonden, aldus de woordvoerder. "We roepen de organisator dus op om snel contact te leggen en zullen daarnaast ook zelf proberen in contact te komen met de organisator."