Afbeelding
Hans van Mook.

Cultheld El Bolista komt met anthem voor Braderie Ginneken

Cultuur

BREDA - Iedereen in het Ginneken en ver daarbuiten kent hem. De man in het groene pak, met een ietwat goedkope pruik op zijn hoofd; El Bolista. De uit de hand gelopen grap beleeft dit jaar als hoogtepunt zijn eigen Braderie Anthem.

“Het is nooit de bedoeling geweest om eigen nummers uit te brengen, ik zong altijd alleen maar lekker met een cd mee”, vertelt Pascal Quijs, de man achter El Bolista. “Maar vorig jaar was de primeur. Ook tijdens de Braderie werd toen ‘Hee zing maar mee’ gelanceerd. Als grap, maar mijn eigen John Ewbank, tekstschrijver Hans van Mook, vond dat ik ieder jaar een lied uit zou moeten brengen tijdens de Braderie.”

Zo gezegd, zo gedaan. “Dit jaar kwam hij dan ook met dit fantastische lied. Een lied dat iedere Ginnekenaar en Ginnekenees mee gaat zingen tijdens de Braderie dit jaar en de jaren erna.”

Het lied, geschreven op de melodie van René Riva zijn hit C’est la vie, gaat over wat Ginneken en ver daarbuiten beschouwen als het mooiste feest van de zomer; de Braderie.

Het refrein:
Braderie, het Ginneken zet de bloemetjes buiten en de tap die gaat laat sluiten falderie
Braderie, heel het jaar weer zitten wachten, tot die lange zwoele nachten falderie
Braderie, we gaan ouderwets goed drinken, hoor de plastic bekers klinken falderie
Braderie, je moet genieten van het leven want het duurt toch maar heel even falderie

Quijs organiseert vanuit zijn stamcafé Boerke Verschuren de aftrap van de Braderie: El Bolista & Friends, waarbij de hoofdrolspeler een gastartiest ontvangt. Deze speciale Summer edition komen Henk Dissel en Roy Geerts langs. Daar is de Braderie Anthem voor het eerst en hoogstwaarschijnlijk ook meteen voor het laatst te horen is.