Drukte bij Palm Parkies, waar de brandweer het publiek verraste met een 'protestritje' in de hoogwerker.
Drukte bij Palm Parkies, waar de brandweer het publiek verraste met een 'protestritje' in de hoogwerker. Perry Roovers/SQ Vision

Gemeente: 'Geen drank en harde muziek tijden Parkies de verlenging'

Cultuur

BREDA - Geen drank en geen luide muziek. Op dat standpunt staat de gemeente Breda ten opzichte van Palm Parkies de Verlenging. 

Een oproep via Facebook om deze dinsdagavond nog eens een feestje te bouwen als officieus vervolg op de Palm Parkies zorgde voor veel reacties. "De gemeente heeft de organisator van de actie gesproken en hem gewezen op zijn verantwoordelijkheid ten aanzichte van de organisatie van dit FB-event", laat de woordvoerder van de gemeente weten.

Als hij de activiteit door wil zetten, moet hij ook waken over een ordelijk en veilig verloop, aldus de gemeente. De woordvoerder wijst erop dat er geen sprake van een evenement is en dat reguliere regels gelden. "Natuurlijk mogen mensen gezellig naar het park komen, en daar lekker komen genieten van een hopelijk mooie zomeravond en een hapje en drankje. Alcohol is echter niet toegestaan in het park, net als (luide) muziek. Daar kan tegen opgetreden worden."

De woordvoerder heeft namens de gemeente een tip. "Wil je een biertje drinken? Pak dan lekker een terrasje in de binnenstad."

Overigens is het evenement nog niet geannuleerd. 275 mensen hebben aangegeven te gaan. Dat is in schril contrast tot de doorgaans duizenden die op de reguliere Parkies afkomen mét band, barren, fietsenstallingen en extra toiletten.