Afbeelding

Wolkenvelden

Weer

Weersverwachting voor donderdag 1 september 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Tussen een hogedrukgebied boven het vasteland van Europa en hogedruk bij het westen van Frankrijk ligt een afzwakkend koufront boven Nederland.

Verwachting voor donderdag
Het afzwakkend koufront zorgt voor wolkenvelden. Het blijft meestal droog op een enkel verdwaald lokaal spatje regen na. Gaandeweg de dag schijnt ook af en toe de zon. De wind is gedraaid naar west tot noordwest en is met gemiddeld 3 Beaufort matig te noemen. Het is met ongeveer 21 of 22 graden een stuk frisser dan afgelopen dagen.

Het weer voor de volgende dagen.
Met september op de kalender is het de komende dagen redelijk weer. Het is lichtjes wisselvallig, maar met aangename temperaturen. Zo is er vrijdag geregeld zon, maar zijn er ook wolkenvelden van zwakke fronten die aan Nederland schampen. Er waait een matige westenwind van gemiddeld 3 Beaufort en de temperaturen schommelen rond de 23 graden. Op zaterdag draait de wind naar het zuidwesten en kan er in de ochtend uit de wolken wat lichte regen of motregen vallen. Gedurende de middag is er meer ruimte voor de zon. Het wordt een graad of 21. Zondag is het meer winderig met een gemiddeld 4 tot 5 Beaufort sterke zuidwestenwind. Het is wisselend bewolkt met kans op enkele lokale buien naast soms zonneschijn. Maxima dalend naar ca 19 graden.

Zo was het weer woensdag 31 augustus 2016
Maximumtemperatuur 26,2 graden
Minimumtemperatuur 11,6 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld woensdag 31 augustus 2016 om 23.00 uur