LED's Go LED-loop door het Ginneken en het Mastbos op donderdag 1 september 2016.
LED's Go LED-loop door het Ginneken en het Mastbos op donderdag 1 september 2016. Vinnie de Laat

4000 euro opgehaald tijdens ledloop Mastbos

Sport

GINNEKEN - Lopen met een lampje. Dat is de LED's Go-loop die donderdagavond voor het eerst werd gehouden in het Mastbos en het Ginneken. In totaal is er vierduizend euro opgehaald voor Stichting JiP.

De deelnemers waren verlicht met led-lampjes en liepen routes van 4, 7 en 10 kilometer. De ledloop, georganiseerd door Lions Quatro, was uitverkocht. Tegen de driehonderd mensen liepen mee. “Het was een mooie eerste editie”, vertelt Sanne Vermijs van de organisatie. “Het was natuurlijk een prachtige zomeravond en iedereen heeft genoten van de sfeer. Er deden vriendengroepen mee, maar ook individuele lopers." Volgens Vermijs is er animo voor een tweede editie. “Hopelijk met ruimte voor meer deelnemers.”  

Leds Go maakte onderdeel uit van de Ginneken Braderie. De lopers kregen een verrassingspakket met led-verlichting. De routes waren verlicht op verschillende plaatsen in het bos en op diverse locaties werd er met projecties voor spectaculaire beelden gezorgd. Dat zorgde voor prachtige plaatjes en een aparte sfeer, zoals te zien is in het fotoalbum.

Met de opbrengst kunnen jongeren in pleeggezinnen via Stichting JiP op zomerkamp.