BRESS is klaar voor het nieuwe seizoen.
BRESS is klaar voor het nieuwe seizoen. BRESS

BRESS als sportieve huiskamer voor studerend Breda

Advertorial

(advertorial) - Het felle oranje van het studentensportcentrum BRESS aan de Nieuwe Inslag moet als een magneet werken op studenten die aan hun fysieke gesteldheid willen werken. Maar dat is niet het enige. “We zijn ook een ontmoetingsplaats.”

In de overzichtelijke entree is dat al meteen duidelijk. Op verschillende plaatsen staan gezellig tafels waar na of voor het sporten met elkaar gesproken kan worden. Over het sporten. “Maar ook bijvoorbeeld voor studenten die eerst aan hun gezamenlijke werkstuk willen werken en daarna willen sporten”, geeft Mark de Wit aan. Of voorafgaand aan het uitgaan. “Working out, before going out.”

Het sportcentrum heeft zelfs aparte ruimtes waar studenten afgezonderd van het sportgeweld aan het werk kunnen. “Groot voordeel, we zijn aangesloten bij Eduroam, zodat studenten veilig en gratis bij hun eigen documenten kunnen.”

Naast studeren of werken aan gezamenlijke opdrachten voor of na het sporten, biedt BRESS ook volop ontspanning. In het Sportcafé zijn op verschillende schermen sportwedstrijden te zien. “Wat je maar wilt.” Daarnaast is er regelmatig een Pubquiz en organiseert BRESS geregeld leuke feesten of sportieve activiteiten zoals Apenkooi en BRESS Olympics. “Dat sluit aan bij ons motto: Meer dan sport alleen.”

Maar sport is natuurlijk wel het belangrijkste onderdeel van het centrum. Naast de squashbanen, waarvan een aantal ook geschikt is voor soccersquash, is er een uitgebreide fitnessruimte met apparatuur, een sporthal van olympisch formaat voor zaalsporten als basketbal, zaalvoetbal, zaalhockey en handbal.

Ook is er een ruimte voor groepslessen. Het aanbod daarin is zeer divers, van Power Pump tot Pilates en van Tribal tot Spinning. “Maar ook Power Yoga, wat je bijvoorbeeld goed kan helpen tegen examenstress.”

“Veel is mogelijk”, vertelt De Wit. “Wil je een keertje een balletje trappen in plaats van het wekelijkse squash uurtje? Geen probleem, we zijn daar heel makkelijk in. Als je structureel echt wekelijks wilt voetballen, dan gaan we daar wat over afspreken.”

Meer info over sporten bij BRESS?
Kijk op de website van de Bredase Studentensport