Afbeelding
Outdoor Brabant

‘Wereldruiterspelen stip aan de horizon voor Outdoor Brabant’

Sport

BREDA - Het regende complimenten tijdens de zonnige en druk bezochte 2016 editie van Outdoor Brabant, vertelt voorzitter Cees Meeuwis. Het bevestigt hem in zijn toekomstvisie. “De wereldruiterspelen naar Nederland halen, dat is de stip aan de horizon.”

In de paardensport is er geen evenement dat zoveel aanzien heeft als de wereldruiterspelen. Alle disciplines worden daar op het hoogste niveau beoefend, zoals afgelopen dagen het WK Vierspannen in Breda werd gehouden. “We hebben laten zien aan de wereld hoe paardensport er in Breda uitziet.”

Meeuwis kreeg complimenten van de bondscoaches voor de wedstrijd, maar ook van de president van de FEI, de wereldwijde hippische bond. “Voor menners is dit een van de mooiste evenementen ter wereld”, vertelde hij aan de Bredase voorzitter. Breda kreeg afgelopen weekend opnieuw de O-status, waarmee het de enige landenwedstrijd is in Nederland voor de menners.

Tijdens het evenement gooide de Bredase organisatie wat balletjes op. “Hoe mooi zou het zijn als je met Brabant die Wereldruiterspelen kunt organiseren? We zijn de paardensportprovincie van het land.” Tijdens deze editie van Outdoor kwam ook de organisatie van het concours hippique in Rotterdam op bezoek. “Die zien ook allerlei mogelijkheden.”

Outdoor Brabant hanteert sinds editie 2015 weer entree. Dat is volgens Meeuwis een succes. “Dit jaar hebben we, mede door het mooie weer natuurlijk, veel meer kaarten verkocht dan afgelopen jaar. Een precies aantal, kan ik niet geven, daarvoor moet de kassa nog geteld worden.” Een schatting durft hij wel te doen. “We hebben, inclusief de genodigden van de sponsors, zeker dertigduizend bezoekers gehad in vier dag.”

Vanwege het WK Vierspannen waren er dit jaar geen eventers in Breda. “Die komen volgend jaar gewoon weer terug. De combinatie met het WK liet het niet toe, maar volgend jaar zijn ze er zeker bij. Dat zorgt voor meer activiteit op de zondag, waar nu de vaardigheidsproef de hoofdwedstrijd was.”