Wielrennen in en rond Breda: de Baronie Breda Classic in al zijn facetten. foto Adam Kalbarczyk
Wielrennen in en rond Breda: de Baronie Breda Classic in al zijn facetten. foto Adam Kalbarczyk

Politici regio vormen wielerteam in Red Bull Kop over Kop

Sport

BREDA - Vier wethouders en een burgemeester doen zondag 18 september mee aan de nieuwe wielerwedstrijd Red Bull Kop over Kop.         

De bestuurders vormen samen wielerploeg ‘De ideale Ontsnapping’. Het team bestaat uit de wethouders sport Paul de Beer, Toine Theunis en René Lazeroms van Breda, Roosendaal en Rucphen, burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht en schepen Dirk Konings van gemeente Essen (Belgie¨).

Het vijftal wil met de deelname ook aandacht vragen voor de samenwerking in de regio West-Brabant vanuit het regionale wielerplan ‘De Goeie Ontsnapping’. “Dit evenement is een goed voorbeeld hoe de samenwerking tot resultaat leidt en bijdraagt aan de regionale wielerambities”, aldus de bestuurders.

Red Bull Kop over Kop is een tactische ploegentijdrit van 100 kilometer waarbij e´e´n renner start en vijf renners finishen. Deze wielerwedstrijd wordt dit jaar verreden op zondag 18 september in West- Brabant, met start en finish in Breda.

Uniek aan deze wedstrijd is de opbouw van de rit. Een ploeg bestaat uit vijf renners, met ieder een eigen afstand en een eigen rol. Niet elke renner fietst even veel. De Kopman start alleen in Breda en fietst de volledige rit van honderd kilometer. Gaandeweg de rit sluiten de Stoemper, de Klimmer, de Meesterknecht en de Sprinter zich aan. Het team finisht dan als vijftal.