Afbeelding
Wijnand Nijs

Kees Rijvers terug bij NAC (en hij komt weer)

NAC

 BREDA - Kees Rijvers is terug hij NAC. De 90-jarige oud-trainer van het Nederlands Elftal en oud-speler van NAC is te gast bij NAC-Jong PSV. 

Rijvers is op uitnodiging van de gemeente Breda bij de wedstrijd. "En de uitnodiging van de burgemeester kun je niet weigeren", vertelt het voetbalicoon onder genot van een pilske. 

Het contact kwam tot stand bij de presentatie van het boek over Rijvers een paar maanden geleden. "Ik vroeg aan hem hoe lang het geleden was dat hij bij NAC was geweest", vertelt wethouder Patrick van Lunteren. 

"Dat was bij NAC-PSV toen Huub Stevens trainer was", vult Rijvers aan. Bij NAC, waar hij in 62-63 zijn carrière als speler afsloot, kent hij nog maar weinig mensen. 
Dat maakt het plezier niet minder. Al zit Rijvers niet met de handen over elkaar. Hij schrijft driftig tijdens de wedstrijd. "De namen, wie wie is", lacht hij. En zijn indruk? "Het was rommelig."

Maar toen moest de tweede helft nog beginnen. Na afloop en de 1-1 kwam NAC-bestuurder Joost van Mierlo de oud-voetballer nog de hand schudden. Hij nodigde hem en zijn vrouw Annie uit voor de bekerwedstrijd tegen VVV, om te benadrukken dat de Bredanaar meer dan welkom is bij NAC.

Die uitnodiging nam Rijvers van harte aan.