Peter Visser

NAC houdt in blessuretijd punt over aan duel met Jong PSV (foto's)

BREDA – NAC heeft in de blessuretijd een punt overgehouden aan de ontmoeting met Jong PSV. De Bredanaars keken door een schitterende vrije trap van Siem de Jong lang tegen een achterstand aan. In de blessuretijd scoorde Cyriel Dessers nog de gelijkmaker.

Kees Rijvers even terug bij NAC
Bekijk foto's van NAC-Jong PSV

Jong PSV was de bovenliggende partij in de eerste helft. De ploeg van trainer Pascal Jansen, was feller, kreeg meer kansen en ging uiteindelijk met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in. Uitgerekend Siem de Jong, de middenvelder die deze zomer overkwam van Newcastle United, schoot de bal binnen uit een vrije trap. Een schitterende knal in de bovenhoek betekende een schitterende rentree voor De Jong op de Nederlandse velden.

NAC liet heel weinig zien in de eerste helft. Het voetbal was slecht en er werd weinig gecreëerd. De spaarzame momenten van gevaar werden vooral ingeluid door een goede actie van Brandon Barker, die zijn tegenstander een paar keer op snelheid voorbij stoomde. Verder miste de thuisploeg de drive en creativiteit om iets te creëren tegen een sterk Jong PSV.

Ook in de tweede helft was het spel van NAC niet goed te noemen, maar er kwam wel meer dreiging richting het doel van de Eindhovenaren. PSV liet zich wat meer inzakken. Danny Verbeek kwam binnen de lijnen en hij zorgde met zijn bekende bewegen voor een aantal kansen, maar geen werd verzilverd.

Barker, die ook al een prima eerste helft speelde, snelde nog een paar keer langs zijn directe tegenstander. Na een goede onderschepping met zijn tenen sprintte hij 40 meter om vervolgens rakelings naast te schieten.

In de blessuretijd kreeg NAC een penalty van scheidsrechter Van Den Kerkhof. Cyriel Dessers nam plaats achter de bal en schoot op keeper Pasveer. In de rebound wist hij alsnog de gelijkmaker te scoren: 1-1.

Voor Jong PSV was het pas het tweede puntverlies dit seizoen. De ploeg uit Eindhoven staat nog altijd op de eerste plaats van de ranglijst. NAC bezet de vijde plaats. Volgende week speelt NAC de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, die door de supporters traditioneel met de boot wordt bezocht.