Breepark als toneel voor wielerspektakel Breepark Challenge.
Breepark als toneel voor wielerspektakel Breepark Challenge. Stadsfotograaf Breda

Breepark Challenge nieuwe loot aan Bredase wielerboom (foto's)

Sport

BREDA/BAVEL - Breda laat zich de laatste jaren steeds meer gelden als kloppend hart van wielrennend West-Brabant. Naast de grote mannen in de Eneco Tour, komen ook de amateurs en talenten aan hun trekken.

Die laatste categorie kan natuurlijk al jaren terecht in clubverband bij de wielerbaan aan de Terheijdenseweg, maar ook steeds meer op andere plaatsen. Soms informeel, zoals afgelopen jaar de klimtijdrit in de parkeergarage van het station en komende zaterdag de klimtijdrit in de parkeergarage van het Amphia.

Dit keer was het de beurt aan de Bavelse Berg in de Breepark Challenge. De talenten en amateurs konden zich aanmelden voor een uitdaging passend bij hun leeftijd, wens of categorie. Onderdeel was een mountainbikewedstrijd, een klimtijdrit met stijgingspercentages tot 12 procent en een Jeugdklassieker voor de wedstrijd rijdende jeugd.

Het was een mooi gezicht. De verschillende deelnemers ploegend en stoempend tegen de soms toch wel steile helling van de voormalige vuilstort op te zien gaan, of ze er juist met snelheid weer vanaf te zien razen.

Bekijk foto’s van de Breepark Challenge