NAC wint door twee treffers in de laatste minuten met 2-4 van RKC.
NAC wint door twee treffers in de laatste minuten met 2-4 van RKC. Peter Visser

NAC wint Brabantse derby met 2-4 na late treffers (foto's)

WAALWIJK/BREDA – NAC heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij RKC. Na een spannende slotfase werd het uiteindelijk 2-4 voor de Bredanaars. Tot dusver won NAC alle uitwedstrijden.

Een volgeladen uitvak zag dat NAC goed aan de wedstrijd begon. 250 supporters waren die middag met de inmiddels bekende bootcombi naar Waalwijk gegaan en hetzelfde aantal was met de bus of auto naar de Brabantse stad gekomen. In de vijfde minuut kon er al bijna gejuicht worden, maar in de kluts kreeg Arno Verschueren de bal niet in de goal.

Bekijk foto's van RKC-NAC
De vaart van het Turfschip

Na dat moment was RKC een fractie sterker dan de Bredanaars. Dat zorgde er voor dat er wat kansen kregen, maar een schot van Kenny Anderson scheerde net over het doel van Jorn Brondeel.

Iedereen van NAC stond na 23 minuten voetbal op de banken, want Cyriel Dessers had na een voorzet van Ashley Smith-Brown de 0-1 gescoord. Terwijl iedereen al klaar stond voor de aftrap, was scheidsrechter Wiedemeijer in gesprek met zijn assistent. Een minuut na de treffer keurde hij hem echter alsnog af, omdat Dessers zijn tegenstander twintig seconden voor zijn schot had geduwd.

NAC kwam toch nog op voorsprong in de eerste helft. Mounir El Allouchi kreeg de bal aan de linker kant van het veld en legde de bal voor zichzelf klaar om uit te halen. Vanaf twintig meter krulde hij de bal prachtig in de verre hoek en scoorde zijn eerste treffer voor NAC: 0-1.

Nog voor rust kwam RKC op gelijke hoogte. Kevin van Diermen kreeg de bal tegen zijn arm aan geschoten en kreeg een penalty tegen. Piet Langedijk ging achter de bal staan en faalde niet: 1-1 bij rust.

Al heel snel in de tweede helft was het nu wel écht raak voor Dessers. Giovanni passeerde zijn tegenstander en gaf hard voor. Dessers zette zijn voet tegen de bal en tekende voor zijn vijfde treffer dit seizoen. Een snelle voorsprong voor NAC. Keeper Brondeel hield zijn team op twee belangrijke momenten in de wedstrijd, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat routinier Fred Benson 2-2 binnen kopte.

Het spel ging in het laatste kwartier op en neer. Dat zorgde voor een spannende slotfase waarbij beide ploegen er met de winst vandoor konden. Uiteindelijk was het NAC dat aan het langste eind trok. Invaller Shane O’Neill bekroonde zijn debuut met een treffer. Uit een hoekschop kopte hij de 2-3 binnen. In blessuretijd bracht Fisayo Adarabioyo de 2-4 eindstand op het scorebord.

Door de overwinning staat NAC op een gedeelde tweede plaats samen met MVV Maastricht en Volendam. De drie ploegen hebben allemaal 14 punten. Jong PSV won wederom en staat nog altijd bovenaan met 17 punten.