De deelnemers aan de EnecoTour razen dinsdag 20 september door Breda voor hun tijdrit.
De deelnemers aan de EnecoTour razen dinsdag 20 september door Breda voor hun tijdrit. Perry Roovers

Helikopter boven Breda vanwege EnecoTour (foto's)

Sport

BREDA - Volop helikoptergeluid boven Breda deze dinsdagmiddag. Niet vanwege een ongeval of achtervolging, maar vanwege de live-uitzending van de EnecoTour. De deelnemers aan de EnecoTour werken deze middag hun tijdrit af in het zuiden van Breda.

Een voor een starten de renners bij het Chasséveld, waar ze na iets meer dan negen kilometer via het Mastbos daar weer terugkeren. De laatste renner finisht tegen kwart voor vijf. 

De wielrenners rijden vanaf de Claudius Prinsenlaan ter hoogte van het Stadskantoor de Wilhelminasingel op. Vervolgens gaan ze via de Boeimeersingel de Graaf Hendrik II laan in. Via de Willem van Oranjelaan rijden ze richting Mastbos. Over de Burgemeester Kerstenslaan, de Huisdreef en de Bouvignedreef, keren ze via de Bouvignelaan en de Duivelsbruglaan terug op de Willem van Oranjelaan om via dezelfde weg als heen te finishen op de Claudiusprinsenlaan bij het Chasséveld.  

Voor het verkeer rond het parcours heeft dit een aantal gevolgen. Op het Chasse´veld kan tot dinsdagavond 21.00 uur niet geparkeerd worden. De route van het parcours is dinsdag sinds 06.00 uur gesloten voor alle verkeer.

 Bekijk foto's van de tijdrit.