Afbeelding
Peter Visser

Dramatisch NAC kansloos uitgeschakeld in KNVB Beker

BREDA - Wie aan het bekertoernooi en NAC denkt, denkt al snel aan het schitterende voetbalgevecht tegen FC Groningen in 2009 (winst na strafschoppen) of de geweldige winst op Ajax in 2008 (4-2). Dinsdagavond werd het wederom pijnlijk duidelijk dat dat NAC al een tijd niet meer bestaat. NAC verloor kansloos met 0-2 van VVV Venlo.

Na een dramatische verlopen eerste helft, kon NAC met een 0-2 achterstand richting de kleedkamers. Niks in de eerste helft was succesvol aan NAC-zijde. In aanvallend opzicht werd er niks gepresteerd, terwijl er verdedigend en in de opbouw van alles mis ging. Aannames sprongen van voeten af, passes werden om de havenklap in de voeten van een Limburger gespeeld en tegendoelpunten werden kinderlijk eenvoudig weggegeven.

Twee keer was het Torino Hunte van VVV die het doelpunt kon maken. Bij zijn eerste treffer liep Hunte na een snelle counter van de Limburgers dwars door het hart van de verdediging van NAC om vervolgens de 0-1 binnen te schieten. Zijn tweede treffer ontstond na simpel balverlies van linksback Charni Ekangamene. Hunte was uiteindelijk degene die de bal bij de tweede paal kon inglijden. Onder een luid fluitconcert van de kleine 6.000 supporters die richting het stadion waren gekomen vertrok NAC richting de kleedkamer.

Trainer Marinus Dijkhuizen greep in tijdens de pauze. Robbie Haemhouts en Thomas Agyepong kwamen binnen de lijnen voor Giovanni Korte en Gianluca Nijholt. Even leek het effect te hebben toen Olivier Rommens in de eerste minuut van de tweede helft net voorlangs schoot, maar al snel was het spel weer niet om aan te zien.

VVV liet NAC wat meer aan de bal, wetende dat er toch niks gecreëerd ging worden aan Bredase zijde. De Limburgers kozen de momenten om druk te zetten en aan te vallen wat zorgvuldiger dan in de eerste helft, maar toch was het verreweg de gevaarlijkste ploeg. Even leek het 0-3 te worden, maar de treffer van Ralf Seuntjens werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het enige lichtpuntje aan NAC-zijde was Andries Noppert. De keeper voorkwam met een paar schitterende reddingen een grotere nederlaag voor zijn team.Bij het NAC-kamp zal er misschien enigszins berusting zijn in de uitschakeling, omdat de focus nu volledig op de competitie kan. Toch moet het zich schamen voor het vertoonde spel en de inzet. Zeker richting de supporters die week in week uit de moeite nemen naar het stadion te komen.