Afbeelding

Mondiaal Centrum Breda organiseert Vredesmars met thema vluchtelingen

Algemeen

BREDA – Het Mondiaal Centrum Breda organiseert zaterdag 24 september een vredesmars. “Door de aanslagen die in de gehele wereld gebeuren, wordt het steeds moeilijker open te staan voor elkaar en ons niet te laten beheersen door de angst voor het vreemde en het onbekende”, stelt het centrum.

De vredesmars staat in het teken van vluchtelingen. “Er zijn naar schatting 65,3 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Daarvan gaan er 37 miljoen kinderen niet naar school. Dit mag ons niet onberoerd laten.” Het evenement start om 14:30 uur bij het AZC in de koepel.

Het koor Tegen De Wind Mee opent daar de dag met een optreden. De toch gaat via het centrum naar het oude belastingkantoor, waar binnenkort een nieuw AZC haar duren opent. Bij het belastingkantoor worden door kinderen vredesduiven opgelaten.

Tijdens de dag zijn er vijf Syrische statushouders die het verkeer zullen regelen. Verder op de dag wordt er nog gezamenlijk gegeten in het Mondiaal Centrum Breda en is er meer muziek. Het programma is rond de klok van acht afgelopen.