In de Grote Kerk werd de Heerlijke Orde uitgereikt.
In de Grote Kerk werd de Heerlijke Orde uitgereikt. Perry Roovers

Heerlijke Orde verwelkomt vier nieuwe leden vanwege maatschappelijke inzet

Algemeen

BREDA - Helmi Mous, Danielle Muller, Irène Verkuylen en Cor van Strijen worden op 16 oktober opgenomen in de Heerlijke Orde van Breda 1970. Zij hebben zich bijzonder verdienstelijk gemaakt in de Bredase gemeenschap, stelt de Orde.

De Heerlijke Orde staat open voor alle inwoners van de gemeente Breda die zich als vrijwilliger op meerdere maatschappelijke terreinen in Breda hebben onderscheiden en dat nog steeds doen.

Helmi Mous (65 jaar) heeft zich gedurende circa 45 jaar ingezet voor UNICEF, de golfclub Toxandria en de basisschool Petrus en Paulus. Zij was vijftien jaar actief binnen de hockeyclub Breda en betrokken bij de oprichting van peuterspeelzaal De Giraffe.

Danielle Muller (45 jaar) verdient haar benoeming tot Lid van de Heerlijke Orde door haar inzet voor de hockeyclub Breda, de VVV Breda, voor Betrokken Ondernemers Samen voor Breda en nog een aantal beroeps gelieerde functies in o.m. de Nederlandse Hockeybond en de Raad van de Orde van Advocaten Breda Middelburg.

Irène Verkuylen (59 jaar) heeft sinds 1990 diverse functies vervuld, vooral als lid van besturen en raden van toezicht van maatschappelijke en medische organisaties. Op politiek vlak was zij was zes jaar (vice)voorzitter van de CDA-fractie in de Bredase gemeenteraad en vier jaar bestuurslid van het CDA Brabant. Maatschappelijk was of is zij nog onder meer lid van het Comité Vredesprijs Breda, de Raad van Toezicht van dansgezelschap De Stilte en de Stichting 4 mei Dodenherdenking Breda.

Cor van Strijen (65) zet zich al jaren op een breed vlak in. Hij is vooral bekend van zijn langdurige vrijwillige inzet voor de amateurpodiumkunsten. Hij is sinds 2008 penningmeester en ledenadministrateur van ‘De Oranjeboom’ en actief voor de BCV. Hij was zes jaar betrokken bij de Stichting Spanjaardsgat Festival als bestuurslid en stagemanager. Als grimeur was hij in 25 jaar actief voor diverse Bredase amateurgezelschappen.

De inauguratie in de Grote Kerk begint 16 oktober  om 15.30 uur en is vrij toegankelijk.