Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Politie houdt vermoedelijke Qat-dealer in Hoge Vucht aan

Politie

BREDA - Verschillende overlastmeldingen hebben woensdag geleid tot de aanhouding van een bewoonster van de Wensel Cobergherstraat. Ze dealde vermoedelijk in Qat.

Bewoners van een complex in de straat klaagden al geruime tijd bij de politie, maar ook bij de woningbouwstichting. In het complex zou bij één specifiek adres veelvuldig huisbezoek zijn, en dat op verschillende tijdstippen. Die aanloop zorgt, vooral ’s-nachts, voor de nodige overlast. Ook kwam er informatie dat er drugs gedeald zou worden.

De wijkagent en enkele leden van zijn team, zijn op woensdagochtend naar de betreffende woning te gaan. De bewoonster was thuis. Binnen roken de agenten een specifieke lucht die ze herkenden als lucht van verdovende middelen. De woning werd doorzocht en 7 half gevulde boodschappentassen met qat (drugs in de vorm van gedroogde bladeren) werden gevonden, verstopt door het hele huis. De bewoonster is aangehouden. De informatie wordt gedeeld met de woningbouwstichting zodat deze hun maatregelen kunnen nemen ten opzichte van de huurster.