foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Nog geen echt herfstweer, zaterdag mooiste dag van het weekend

Weer

Weersverwachting voor vrijdag 23 september 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Boven het vasteland van Europa is de luchtdruk hoog. Aan de noordflank van dit hogedrukgebied trekt vrijdag een zwak koufront over Nederland oostwaarts.

Verwachting voor vrijdag
De dag vangt aan met veel wolken en lokaal een licht buitje of wat motregen. Gaandeweg de ochtend overwegend droog en vooral in de middag ook enkele opklaringen met zon. De wind waait met gemiddeld 2 Beaufort zwak uit het westen. Maximumtemperaturen rondom de 20 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag wordt de mooiste dag van het weekend. Het is overwegend zonnig en droog. Her en der hangen wat onschuldige wolken. De wind is naar het zuiden gedraaid en met gemiddeld 3 Beaufort matig geworden. Tijdens de middaguren bereikt het kwik aangename waarden van rond de 23 graden. Op zondag is er een fraaie opening van de dag met zon en snel richting 20 graden oplopende temperaturen. Later op de ochtend en vooral in de middag meer wolken. Uiteindelijk kan er lokaal ook een licht regenbuitje vallen. De zuidenwind draait naar het zuidwesten en wordt gemiddeld matig van kracht. Maandag hangen er veel wolkenvelden boven Brabant, maar het blijft meestal droog. De wind is dan veranderlijk en zwak. Maxima rond 20 graden.

Zo was het weer donderdag 22 september 2016
Maximumtemperatuur 22,0 graden
Minimumtemperatuur 9,6 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 22 september 2016 om 20.00 uur