Afbeelding
Peter Visser

NAC boekt tweede thuiszege ten koste van De Graafschap (foto/video)

BREDA – De tweede thuisoverwinning voor NAC is een feit. Na een aantrekkelijke wedstrijd won NAC uiteindelijk met 1-0 van De Graafschap. Door de overwinning heeft NAC alles in eigen hand volgende week tegen FC Volendam, als het gaat om de periodetitel.

Bekijk foto's vanNAC - De Graafschap

De spelers van NAC beloofden na de dramatische wedstrijd tegen VVV dat het vrijdagavond goed gemaakt moest worden voor eigen publiek tegen De Graafschap. Vanaf minuut één werd duidelijk dat die uitspraak niet vergeten was. Hoewel ‘De Superboeren’ mochten aftrappen, kreeg NAC binnen de minuut de eerste grote kans.

Na een goede aanval kwam de bal voor de voeten van Mounir El Allouchi. Die zag zijn inzet net voorbij de tweede paal schuiven. NAC zette De Graafschap de eerste tien minuten flink onder druk, om de wedstrijd daarna op een wat lager tempo te controleren.

Halverwege de eerste helft kwam NAC verdiend op een 1-0-voorsprong. Cyriel Dessers stoomde op via de linkerflank en haalde de achterlijn. Dessers legde de bal af op Robbie Haemhouts, maar die schoot de bal op doelman Filip Bednarek. De rebound kwam voor de voeten van Giovanni Korte, die niet twijfelde en de bal hard in het dak van het doel schoot.

Het niveau lag vele malen hoger dan afgelopen dinsdag en dat zorgde voor een aantrekkelijke eerste helft. De Graafschap leek vlak voor rust nog op gelijke hoogte te komen, maar door een goede reflex van doelman Jorn Brondeel ging een kopbal er niet in en kon NAC met een voorsprong de kleedkamer in.

NAC hield het overwicht aan het begin van de tweede helft, maar verzuimde de voorsprong uit te breiden. Brandon Barker zag zijn schot uit de kruising geplukt worden en Dessers kopte twee keer rakelings naast het doel.

De Graafschap nam wat meer risico naarmate de tweede helft vorderde, maar juist op dat moment besloten de NAC-supporters maar eens goed achter hun ploeg te gaan staan. De bezoekers kregen wat kleine kansen, maar telkens lag doelman Brondeel in de weg.

De spanning was enorm in het laatste kwartier van de wedstrijd en het spel golfde op en neer. El Allouchi krulde een vrije trap richting de kruising, maar wederom was het Bednarek die een treffer voorkwam. Een minuut later zorgde een miscommunicatie bij De Graafschap er voor dat niemand tegen een perfecte voorzet aanliep.

Door de overwinning stijgt NAC naar de tweede plaats op de ranglijst. Volendam kan nog op gelijke hoogte komen, maar zij kwamen vandaag niet in actie. Volgende week spelen beide ploegen hoogstwaarschijnlijk tegen elkaar om de periodetitel, omdat koploper Jong PSV geen aanspraak maakt op die prijs.